Twilight onk Tattoo Studio
Raastuvankatu 22, 65100 Vaasa
gsm: 045 310 5600
email: hekuli@twilight-ink.com
email: teemu@twilight-ink.com

Tattoo studio
 
Hygienia ja turvallisuus

TURVALLINEN TATUOINTI TWILIGHT INK:SSÄ

Tatuoinnin tekeminen turvallisesti ja ammattimaisesti vaatii tatuoijalta paljon tietoa, aikaa ja rahaa, mutta on merkki tatuoijasi korkeasta tasosta maassa, jossa valitettavasti ei ole mitään lakeja valvomassa oikeuksiasi parhaaseen mahdolliseen palveluun.

Tähän kuuluu olennaisesti työympäristön siisteys ja desinfiointi ja välineiden oikeaoppinen huoltaminen ja sterilointi.

Mitä työtiloilta vaaditaan?

Työtasojen on oltava helppohoitoisia ja kestäviä. Työtilat on jaettu alueisiin puhtaustason mukaan, (esim. likaisten välineiden käsittely pesutilassa, steriloitujen tavaroiden säilytys niin, etteivät ne altistu koskettelemiselle, valolle, pölylle, jne.., erillinen asiakastila). Työpinnat puhdistetaan jokaisen asiakkaan jälkeen ja muu työympäristö siivotaan säännöllisesti. Tatuointia tehtäessä ympäristö ja tavarat, joita ei ole mahdollista steriloida suojataan hyvin.

Mitä desinfiointi on?

Desinfioinnin tarkoitus on poistaa tai tappaa sairautta aiheuttavat mikrobit tai vähentää niiden taudinaiheuttamiskykyä. Desinfektiolla ei kuitenkaan voida tuhota bakteerien itiöitä, minkä takia tarvitaan sterilointia. Desinfektio voi kohdistua pintoihin, esineisiin tai ihoon/limakalvolle.

Mitä sterilointi on?

Sterilointi on menettely, jonka tarkoituksena on poistaa tai tappaa kaikki mikro-organismit niin, että yhdenkään mikro-organismin säilyminen hengissä on epätodennäköistä (standardien mukaan yhden suhde miljoonaan). Sterilointivaatimukset perustuvat mikrobeista kestävimpien bakteeri-itiöiden tuhoutumiseen. Varmin sterilointitapa on höyrysterilointi tyhjiö-autoklaavissa.

Yhteistä desinfioinnille ja steriloinnille on, että ennen näitä toimenpiteitä välineiden tulee olla pestyjä ja esikäsiteltyjä. Orgaanisen materiaalin kuten veren jäämät sitovat desinfiointiaineita ja estävät niitä tunkeutumasta lian läpi. Lika vaikeuttaa myös steriloinnin onnistumista, koska steriili lopputulos on valmistettu vain puhtaille välineille.

Mikä on autoklaavi ja kuinka se toimii?

Autoklaavi on paineastia, jonka tulee kestää yli 3 barin ylipaine ja 1 barin alipaine eli tyhjiö. Autoklaavisteriloinnissa vaikuttavat ylipaineinen kyllästetty vesihöyry, lämpötila ja aika. Kyllästetty vesihöyry siirtää höyrystymislämpönsä steriloitavaan tuotteeseen, jolloin se lämpenee läpikotaisin. Materiaalissa olevat mikrobit kostuvat, jolloin kostea kuumuus koaguloi eli hyydyttää valkuaisaineet ja mikrobit tuhoutuvat.

Autoklaavin toimintaa ja välineiden steriloitumista valvotaan fysikaalisilla indikaattoreilla (klaavin näytöllä seurataan lämpötilaa, painetta ja aikaa), kemiallisilla prosessi-indikaattoreilla (sterilointipussien väriä vaihtavat täplät ja indikaattoriteipit), sekä biologisilla indikaattoreilla (kuivattuja itiöitä ja ravintoliuosta sisältäviä ampulleja), jotka tutkii ja hyväksyy ulkopuolinen taho.

Twilight Ink huolehtii turvallisuudestasi, että voit tatuointia ottaessasi keskittyä rauhassa kokemukseesi ilman huolta.

Sanna Paavola, välinehuoltaja / Tampereen Yliopistollinen sairaala

 
---

Twilight InkRaastuvankatu 22, 65100 Vaasa | gsm: 045 310 5600 | email: hekuli@twilight-ink.com | (c) twilight ink 2009